Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • SAMSUNSPOR
  • SAMSUN HABER
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNDEM BİLİM TREND EĞLENCE EĞİTİM YAŞAM MAGAZİN ÇEVRE - ENERJİ İNSAN DÜNYA TEKNOLOJİ SEKTÖREL KÜLTÜR SANAT SAĞLIK TÜRKİYE GÜNDEMİ
  • Ara
SON DAKİKA:
00:02
İYİ Partili İmren Nilay Tüfekci Hem İktidara Hem Muhalefete Mesajları Çiftçinin Temsil Edildiği Koltuktan Verdi!
04:00
ABD'de Hapishaneden 11 Mahkum Firar Etti
02:00
Gazeteci İsmail Saymaz Hakkındaki Ev Hapsi Kararı Kaldırıldı
01:00
Bafra’da FETÖ Hükümlüsü Eski Tümgeneral Yakalandı
00:50
Samsunlular Dikkat! 18-19 Mayıs'ta Bu Yollar Trafiğe Kapatılacak
00:30
Trablus’taki Çatışmalar Nedeniyle 82 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi
00:02
İYİ Partili İmren Nilay Tüfekci Hem İktidara Hem Muhalefete Mesajları Çiftçinin Temsil Edildiği Koltuktan Verdi!
04:00
ABD'de Hapishaneden 11 Mahkum Firar Etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Erdoğan'dan Yerel Seçim Mesajı: Koçbaşlarını Belirleyip Yola Öyle Devam Edeceğiz
GÜNDEM
Yayınlanma: 05 Eylül 2023 - 13:05

Erdoğan'dan Yerel Seçim Mesajı: Koçbaşlarını Belirleyip Yola Öyle Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimde nasıl hareket edeceklerini açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in çağrısını değerlendirdi?

GÜNDEM
05 Eylül 2023 - 13:05
Yorumlar
4 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan’dan Yerel Seçim Mesajı: Koçbaşlarını Belirleyip Yola Öyle Devam Edeceğiz
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de bir araya geldi. Üç saatlik görüşmenin ardından dönüş yolculuğunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Gazetecilerin uçaktaki soruları ve Erdoğan’ın cevapları şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçim yenilgisinin sebebini vatandaşlara bağladı. Kılıçdaroğlu, “Kitleler Sayın Erdoğan’a oy veriyorsa o kitlenin sorgulanması gerek. Toplumsal sorunumuz vardır.” dedi. CHP liderinin bu sözlerini nasıl değerlendirirsiniz?

Bu sorunun muhatabı aslında Kılıçdaroğlu'nun kendisidir. Bu açıklamaları anlamak mümkün değil. Burada gerçekten akli bir sıkıntı var. Sen kalkıyorsun 11, 12 yenilgi alıyorsun ve yenilgiden sonra hala faturayı millete kesiyorsun. Parlamentoda ne yazıyor? ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre millet seni istemiyor, , sana “git” diyor. “Sen bu işten anlamazsın” diyor. Ama sen hala kalkıyorsun. “Altılı masa” diyorsun, “Gerekirse on altılı masa” diyorsun. Sen kaç tane masa kurarsan kur, senden bir şey olmaz. Sen işi bitirmişsin. Şu anda sandalyeyi nasıl korurum ona bakıyorsun. Senin belediye başkanın geliyor, otobüsün üzerinden sana bir tane koltuk hediye ediyor, atıyor onu aşağıya. Sen hala o koltuğa tutunmaya çalışıyorsun. Bir defa demokrasi mücadelesini ve demokrasiyi de anlamış değil.

CHP Genel Başkanının demokrasi anlayışına bir kez daha üzülerek şahit oluyoruz. Milli iradeye saygısız bir kişilik olarak yaptığı açıklamalar nedeniyle CHP'ye gönül veren vatandaşlarımı incitiyor. Daha partisinde demokrasiyi işletmeyen bir şahsın, millet iradesine saygı duymasını beklememek lazım.

Terör örgütlerine tek bir söz söylemeyen, kendisine oy isteyen teröristlerden rahatsızlık duymayan Kılıçdaroğlu, herkesten de kendisi gibi terörist sevici olmasını bekliyor. Kılıçdaroğlu'ndan seçim başarısı bekleyen vatandaşlarım da bunun artık bir hayal olduğunu anlamışlardır. Çünkü başarısızlık karşısında tavrı sorgulanması gerekenin siyasiler değil, vatandaş olduğuna inanan bir genel başkanları var.

Genel başkan sıfatıyla girdiği her seçim hezimetine farklı bahaneler bulan, kendinden başka herkesi suçlu ilan eden Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarıyla siyaseti bilmediğini bir kez daha kanıtladı. Ancak millet iradesine saygı duymayan, demokrasiyi içselleştirmemiş, varlığını vesayet odaklarına endekslemiş bir muhalefeti de ne ülkemiz ne de vatandaşlarımız hak etmiyor. Değişimden söz edenler öncelikle millete tepeden bakan tavırlarını terk etmeli ve milletin beklediği asıl değişimi gerçekleştirmelidir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimlere ittifak halinde değil tek başlarına gireceklerini söyledi, diğer partileri de bu duruma davet etti. Akşener, CHP- İYİ Parti birlikteliğinin bittiği yönünde mesajlar verdi ama İstanbul ve Ankara için kapıyı açık bıraktı, iş birliği yapılabilir dedi. Akşener'in yaptığı çağrıyı ve millet ittifakının dağılmasını nasıl yorumlarsınız?

Bizim Cumhur İttifakı olarak oturmuş bir yapımız var. Bu oturmuş yapıyla biz yolumuza devam ediyoruz. Hedefimiz Türkiye genelinde 81 vilayetin 81’inde de en ideal adaylarımızı inşallah bulup, bunlarla beraber yola devam etmek.

Her şeyden önce İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimizi, deprem darbesi yemiş olan 11 vilayetimizi, hepsini masaya yatırıp buralarda güzel bir çıkış sağlamak ve bu çıkışla beraber de 31 Mart seçimlerinde hedeflerimize ulaşmayı Cumhur İttifakı olarak belirledik. Yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz.

Yerel seçimlere dair Cumhur İttifakı olarak istişarelerle yol alıyoruz. Anladığım kadarıyla onların bir istişare zemini bile yok. Biri işbirliğinden diğeri ayrılıktan söz ediyor. Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük.

Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz.

Yani 81 ilde MHP ile işbirliğinden söz edebilir miyiz? Yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak mı gireceksiniz?

81 vilayeti masaya yatırıp nerede, nasıl, kimle kazanırız, bunların hepsini konuşacağız. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız bunları beraberce görüşecekler, nihai kararları da biz vereceğiz ve o şekilde yola devam edeceğiz.

Cumhur İttifakı’nda bizim bir sıkıntımız yok. Kimsenin şüphesi olmasın Cumhur İttifakı olarak bizler milletin çizdiği istikamette ilerlemeye devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Devlet Bey ile son görüşmemizde de bu işleri en güzel şekilde ele aldık.

Devlet Bey’in de hitabıyla ‘koçbaşlarını belirleyip' yola öyle devam edelim. Cumhur İttifakını en iyi temsil edecek, ilkelerimizi yerelde yaşatacak adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız.

Şehirlerimizi CHP'nin çöp, çamur, çukur siyasetinden kurtaracak en doğru adayları belirleyeceğiz. İnanıyorum ki Türkiye'nin yönetimini CHP ve şürekâsına teslim etmeyen vatandaşım, şehirlerinin idaresini de işin ehline yani Cumhur İttifakına teslim edecektir.

sozcu.com.tr
Beğendim
Alkış
Sevdim
Beğenmedim
Kızgın
Hahaha
İnanılmaz
Üzgün
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trablus’taki Çatışmalar Nedeniyle 82 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi
Trablus’taki Çatışmalar Nedeniyle 82 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi
Türkiye’de Genç Nüfus Oranı Yüzde 14,9
Türkiye’de Genç Nüfus Oranı Yüzde 14,9
Atatürk’ün Samsun Yolculuğu İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı
Atatürk’ün Samsun Yolculuğu İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı
Resmi Gazete'de Yayımlandı: Önemli Günlere Bir Yenisi Daha Eklendi
Resmi Gazete'de Yayımlandı: Önemli Günlere Bir Yenisi Daha Eklendi
ilan.gov.tr
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
Yeni Orman Yolu Yapım Hizmeti Alınacaktır
RESMİ İLANDIR
Pet İnfüzyon Sistemi Hasta ve Cihaz Seti Alınacaktır
Son Haberler
ABD'de Hapishaneden 11 Mahkum Firar Etti
ABD'de Hapishaneden 11 Mahkum Firar Etti
Gazeteci İsmail Saymaz Hakkındaki Ev Hapsi Kararı Kaldırıldı
Gazeteci İsmail Saymaz Hakkındaki Ev Hapsi Kararı Kaldırıldı
Bafra’da FETÖ Hükümlüsü Eski Tümgeneral Yakalandı
Bafra’da FETÖ Hükümlüsü Eski Tümgeneral Yakalandı
Samsunlular Dikkat! 18-19 Mayıs'ta Bu Yollar Trafiğe Kapatılacak
Samsunlular Dikkat! 18-19 Mayıs'ta Bu Yollar Trafiğe Kapatılacak
Trablus’taki Çatışmalar Nedeniyle 82 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi
Trablus’taki Çatışmalar Nedeniyle 82 Türk Vatandaşı Tahliye Edildi
Çok Okunan Haberler
Samsunspor Camiasında Üzüntü: Ümit İren Tatar Yoğun Bakımda
Samsunspor Camiasında Üzüntü: Ümit İren Tatar Yoğun Bakımda
Samsun'da Aile İçi Cinayet: Baba Vur Dedi, Oğul Tetiği Çekti
Samsun'da Aile İçi Cinayet: Baba Vur Dedi, Oğul Tetiği Çekti
Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fotoğrafı Montaj Çıktı!
Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı...
Samsun’da Lüks Cip Duvara Asılı Kaldı: 2 Yaralı
Samsun’da Lüks Cip Duvara Asılı Kaldı: 2 Yaralı
Samsun'da Kuzeni Tarafından Öldürülmüştü! Tabutuna Damatlığı Konuldu...
Samsun'da Kuzeni Tarafından Öldürülmüştü! Tabutuna Damatlığı...
Marmara Denizi’nde ‘Oksijen Azlığı’ Alarm!
Marmara Denizi’nde ‘Oksijen Azlığı’ Alarm!

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
SAMSUNSPOR
SAMSUN HABER
SİYASET
ASAYİŞ
EKONOMİ
SPOR
GÜNDEM
BİLİM
TREND EĞLENCE
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
ÇEVRE - ENERJİ
İNSAN
DÜNYA
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAMSUN HABER
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim